Ofis, Kırtasiye Ürünlerine Sepette 1.000TL ye 50 TL İNDİRİM!
Menü
Filtre
{{ CAT. NAME }}
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat

Çamaşır Suyu

Liflerin, ipliklerin, diğer tekstillerin veya kâğıdın doğal rengini beyazlatmak veya rengini çıkarmak için kullanılan katı veya sıvı kimyasala çamaşır suyu denir. Tekstil de ağartma işlemi, beyaz kumaş üretmek, kumaşları diğer aprelere hazırlamak veya diğer işlemlerde meydana gelen renk bozulmalarını gidermek için kullanılır. Çamaşır suyu, mikrobisidal özelliklerinden dolayı dezenfektan olarak da kullanılır. Çamaşır suyu olarak klor, sodyum hipoklorit, kalsiyum hipoklorit ve hidrojen peroksit yaygın olarak kullanılmaktadır.

Çamaşır suyu, kirleri renksiz, çözünür parçacıklara dönüştürür, bunlar deterjanlarla kolayca çıkarılır ve yıkama suyuna taşınır. Çamaşır suyu ayrıca kumaşları aydınlatabilir ve beyazlatabilir ve inatçı lekelerin çıkarılmasına yardımcı olabilir. Özellikle ev temizliklerinde yoğunlukla kullanılan ve dezenfekte etkisi de olan çamaşır suyu maddesi çok kullanımlarında solunum ve deri açısından tehlikelidir. Çamaşır suyunu evde veya kapalı alanlarda kullanmadan öne talimatları iyi okumalı ve dikkatli kullanmalısınız. Çamaşır yıkama için kullanırken en iyi sonucu elde etmek için, deterjandaki enzimleri ve floresan beyazlatıcıları yok etmekten kaçınmak için yıkama döngüsü çalkalanmaya başladıktan sonra 5 dakika ekleyin.

Oksijenli çamaşır sularını kullanırken ise çamaşırlar eklenmeden önce doğrudan yıkama suyuna ekleyebilirsiniz. Toz çamaşır suyunu doğrudan ıslak giysilerin üzerine dökmeyin. Oksijenli çamaşır suyular en çok ılık-sıcak suda etkilidir.

Önce kumaş bakım etiketini okuyun. Ürünün beyaz olması, çamaşır suyu, özellikle de klorlu çamaşır suyu kullanmanın güvenli olduğunu garanti etmez. Kumaşın lif içeriği (ipek, yün, tiftik ve elastan dahil), apreler (çocuk geceliklerindeki alev geciktirici apre gibi) ve belirli süslemeler gibi faktörler, ürünün çamaşır suyuna uygunluğunu etkiler.

Çamaşır suyunu kullanacağınız çamaşırda lekeler varsa, bunları bir ön yıkama leke çıkarıcı ile ön işlemden geçirin, kumaş için güvenli olduğundan emin olmak için önce temizlik ürünü etiketini kontrol edin veya deterjan veya ön ıslatma kullanarak öğeyi önceden ıslatın. Islatma maddesini suyla karıştırın ve ardından öğeyi ekleyin. Minimum ıslatma süresi 30 dakikadır; daha uzun süre ve hatta bir gece bekletme de gerekli olabilir.

Çamaşır Suyunun Çamaşırda Kullanılması İçin İpuçları

  1. Etiketi Okuyun: Yıkamadan önce giysi etiketini kontrol edin; bazı kumaşlar, sıvı ev tipi çamaşır suyu (sodyum hipoklorit) kullanılarak yıkanamaz. Sıvı ev tipi çamaşır suyu önerilmiyorsa, lekeleri ve kokuları gidermeye yardımcı olması için renk güvenli (oksijen) çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Ayrıca, temizlik ürünü etiketini okuyun. Bazı deterjanlar, üründe yerleşik olarak renk güvenli çamaşır suyu veya çamaşır suyu alternatifine sahiptir. Ancak bu ürünlerin dezenfekte etmediğini unutmayın.
  2. Test: Bir pamuklu çubuğu çamaşır suyu/su solüsyonuna batırın ve iç dikişe hafifçe bastırın. Kumaş rengi değişmediyse uygulama yapmaya devam edebilirsiniz.
  3. Küçük başlayın: Giysinin lekeli kısmını düz bir şekilde yatırın ve altında etkilenebilecek kumaş katmanları veya herhangi bir şey olmadığından emin olun. Lekenin dış kenarından içeri işleyin, leke geçince su ile durulayın.
  4. Çamaşırın tamamını ağartma: Tüm çamaşıra çamaşır suyu eklerken kullanılacak miktarı belirlemek için ağartma ürününün üzerindeki etiketi okuyun. Çamaşır suyunu tambura mı yoksa özel bir dağıtıcı çekmecesine veya bölümüne mi eklemeniz gerektiğini öğrenmek için çamaşır makinenizin kullanım kılavuzuna bakın.

Klorlu çamaşır suyu, çamaşırları ve ayrıca mutfak, banyo ve ev çevresindeki diğer yüzeyleri dezenfekte etmek ve sterilize etmek için kullanılabilir. Dezenfektanlar ve dezenfektan temizleyiciler, mikropları öldüren yegâne ürünlerdir; ancak bunlar yalnızca etiket talimatları izlendiğinde işe yarar. Mikropları öldürdüğünü iddia eden ürünler, ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından belirlenen etkinlik gerekliliklerini ve yönergelerini karşılamalı ve EPA'ya kayıtlı olmalı ve etiketlerinde bir EPA kayıt numarası taşımalıdır.

Sepete Ekle
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.