Ofis, Kırtasiye Ürünlerine Sepette 1.000TL ye 50 TL İNDİRİM!
Menü
Filtre
{{ CAT. NAME }}
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
3 4

Konserve, Sos

Konserve sos domatesten yapılır. Kullanılabileceği pek çok yemek bulunmaktadır. Makarna, çorba, güveç gibi yemeklere konulduğunda tat vermektedir. Konserve sosun içinde isteğe bağlı olarak biber, sarımsak gibi tat verecek yiyeceklere de yer verilebilmektedir. Bu durum kişinin kendi isteğine bağlı olarak değişmektedir. Market raflarında kolaylıkla bulunabilen konserve sos, istenirse evde de yapılabilmektedir. Ancak evde yapmak elbette ki daha zahmetlidir. Konserve soslar açıldığı gibi yemeklere kullanılabilmektedir. Kullanım sonrası kalan sos buzdolabında muhafaza edilebilmektedir. İstenilen vakit buzdolabından çıkarılarak yeniden kullanılabilmektedir. Bazı konserve sosları, yalnızca yemek için değil aynı zamanda kahvaltılık için kullanılabilmektedir. Yumurtalı kahvaltılık yemeklere konulabileceği gibi ekmek üzerine sürülüp de tüketilebilmektedir. Sabit bir kullanım şekli olmayıp kişinin damak zevkine kalmıştır. Pek çok yiyecekle kombine edilip kullanılabilmektedir.

Konserve Sos Nasıl Yapılır?

Evde yapılan konserve sos ile fabrikasyon olanlarda çeşitli farklılıklar elbette ki bulunmaktadır. Ancak temelde benzer bir yol izlenmektedir. Fabrikasyon olan konserve sosları evde yapılanlara ek olarak konservenin uzun ömürlü olması ve bakteri ürememesi için çeşitli maddeler konur. Bu maddelerin insan sağlığı üzerine bir zararı yoktur. Yüzde yüz doğal ürünler tüketmek isteyenler sosu evde yapabilir veya fabrikasyon olmasına rağmen doğal olarak üretilen soslar tercih edebilirler. Fabrikasyon olan doğal soslarda katkı maddeleri ya hiç konulmamakta ya da çok az bir miktarda konulmaktadır.

Yemeklerde kullanılan soslar ile kahvaltılık soslar arasında farklar bulunmaktadır. Yemeklerde kullanılan konserve sos yalnızca domatesten oluşurken kahvaltılık olanlarda ise tat katacak çeşitli yiyecekler de konulmaktadır. Temelde konulan yiyeceklerin suyunu almak adına pişirilmesi veya közlenmesi sağlanarak muhafaza edilmesi mantığına dayanır. Sosun sürülebilir olması, domates ve diğer yiyeceklerin çok küçük parçalar halinde kesilip pişirilmesinden dolayıdır.

Konserve Sos Alımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Diğer konserve ürünlerinin alımında dikkat edildiği gibi son tüketim tarihi (STT, SKT) kontrol edilmelidir. Son tüketim tarihi geçen ürünler kesinlikle kullanılmamalıdır, kullanım sonucu birey hastalanabilir. Konserve kutusunda çatlama, delik, zedelenme gibi durumlar da olmamalıdır. Olması halinde konserve içinde mikroorganizmaların üremesi söz konusudur. Bu durumda da bireyin sağlığı tehlike altına girecektir. Mikroorganizmaların üremesi pek çok hastalığa sebebiyet verebilmektedir. Aynı şekilde konserve kutusunda bir sızıntı olmamalıdır. Konserve kutusunda delik olup olmadığını net bir şekilde anlamak için kutu ters çevrilebilir. Son olarak konserve kutusunda bombaj olmamasına dikkat edilmelidir. Kutunun korozyona uğraması sonucu içeride hidrojen gazının birikmesi ile oluşan bir durumdur. Bu da bakterinin varlığına işarettir. Zehirlenmelere yol açabilen bu bakteriler insan sağlığı için oldukça tehlikelidir. Konserve sos alınırken kesinlikle bu durumlara dikkat edilmelidir.

Bütün bu maddeler dışında alınan marka, ürünün kalitesi, tüketici yorumları, lezzetli oluşu, doğal olması gibi maddeler de göz önünde bulundurulmalıdır. Konserve sos, her sofrada kullanılması gerekilen bir üründür.

Konserve Sos Evde Yapılabilir mi?

Konserve sos elbette ki evde yapılabilir. Biraz zahmetli de olsa kişisel isteğe bağlı olarak yapılabilir. Domates dışında konserve sosa konulması istenilen yiyecekler belirlenmelidir. Bu yiyecekler sarımsak, biber olabilir. İlk adım olarak biberler fırında közlenmelidir. Ardından közlenen biberlerin kabukları soyulup olabildiğinde küçük şekilde doğranmalıdır. Domateslerin kabuğu soyulup yine küçük küçük doğranıp ocağa koyulmalıdır. Biraz kavurduktan sonra biberlerle beraber iyice pişirilmelidir. Diğer istenilen malzemeler (sarımsak gibi) de bu aşamada eklenmelidir. En son sirke ve tuz eklenerek pişen sos kavanoza alınır. Güzelce kapatılan kavanoz ters çevrilir ve bir müddet beklenir. Ne kadar çok beklenirse sos o kadar güzel birbirine geçeceği için daha lezzetli olacaktır.

Sepete Ekle
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.